Joyce – Kindertherapeut

 

Mijn naam is Joyce Nooijens. (1976)

Vanuit het vertrouwen dat ieder kind en iedere ouder anders is en dus uniek, verdienen zowel kinderen als hun ouders een unieke begeleiding, waarbij de belevingswereld van het kind centraal staat. Door volledig af te stemmen op de wens van het kind, de manier van communiceren (spel, tekenen, kletsen, etc.) en de materialen die daarbij gebruikt worden, ontstaat er beweging. Vanuit die beweging doet het kind spelenderwijs nieuwe kennis en ervaringen op, maakt het vaardigheden eigen en komen zij en vaak ook hun ouders tot andere en/of nieuwe inzichten. Door de kern van het probleem op te lossen, zal het bijbehorende gedrag verminderen, verdwijnen of weet het kind een manier om met dit probleem om te gaan. Kortom meer ruimte voor een gelukkig, fijn en ontspannen gevoel.

 

Met een ruime ervaring als leerkracht ben ik me gaan specialiseren in het gedrag van kinderen. Daarbij heb ik mij verdiept in uiteenlopende soorten problematiek die zich in de kindertijd kunnen voordoen.

Dit heeft er uiteindelijk toe geleidt om de opleiding tot integratief kindertherapeut in Amsterdam te volgen en af te ronden. Mensen omschrijven mij als positief, invoelend, rustig, enthousiast, en warm. Graag deel ik mijn ruime ervaring met ouders en kinderen.