Wat is integratieve kindertherapie?

 

Integratieve kindertherapie is een kortdurende vorm van psychotherapie voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Soms merk je als ouder, dat jouw kind wat extra hulp kan gebruiken. Voorbeelden hiervan kunnen zijn;  zich erg onzeker voelen, slecht kunnen omgaan met een bepaalde situatie,  vaak ruzie hebben,  vaak boos reageren of  angstig gevoelens ervaren. Wanneer je het als ouder of kind even niet meer weet kan een kindertherapeut uitkomst bieden.

 

Ieder mens, dus ook ieder kind, is uniek. Jullie kind heeft daarom recht op een behandeling op maat. Tijdens de behandeling wordt er naar de specifieke eigenschappen, klacht en de omstandigheden van jullie kind gekeken. Jullie kind staat gedurende de sessies dus steeds centraal. Als integratieve kindertherapeut ga ik er van uit dat een kind zelf weet wat goed voor hem is.

 

Tijdens de therapie worden er interventies, van belang voor het behandeltraject,  uit verschillende psychologische behandelmodellen geselecteerd. Het kan ook zijn dat het kind (eerst) medisch behandeld dient te worden of dat er een sprake is van een contra-indicatie voor kortdurende kindertherapie. In sommige van die gevallen zal het kind dan worden doorverwezen naar een arts of andere therapeut.